Bosna i Hercegovina     | 15.08.2018. 13:26 |

Počeo drugi upisni rok za prvačiće u KS-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - U Kantonu Sarajevo počeo je drugi upisni rok u prvi razred redovne osnovne škole i trajat će do kraja augusta ove godine.

Školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života i upis u prvi razred osnovne škole se obavlja na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.

Roditelji koji upisuju svoje dijete u prvi razred moraju dostaviti u školu rodni list djeteta, uvjerenje o pohađanju obaveznog predškolskog obrazovanja, prijavu iz CIPS-a na uvid i ljekarsko uvjerenje, ne starije od šest mjeseci.

Ocjenu sposobnosti djece pri upisu u osnovnu školu obavlja komisija sastavljena od pedagoga i nastavnika razredne nastave, uz prethodno pribavljeno ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove. Na osnovu mišljenja komisije, školski obveznik može biti privremeno oslobođen upisa u redovnu osnovnu školu, najdalje do navršenih sedam godina života, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zenički univerzitet u prvom roku upisao 500 brucoša, od 733 koliko ih se bilo prijavilo

U Zenici održana manifestacija 'Sretno đaci prvaci'

ZDK - Premijer Bašić i ministar Kozlić poželjeli dobrodošlicu prvačićima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta