Svijet     | 15.08.2018. 11:27 |

Trumpov savjetnik Bolton sastaje se s ruskim zvaničnicima

FENA Internet

MOSKVA, 15. augusta (FENA) - Kremlj je saopćio da su u toku pripreme za sastanak u Ženevi, naredne sedmice,  između ruskih zvaničnika i američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona što će biti prvi sastanak na visokom nivou nakon samita ruskog i američkog predsjednika u Helsinkiju.

- Takvi kontakti zapravo su planirani i pripremani - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na telefonskoj konferenciji s novinarima. On nije dodatno pojasnio svoju izjavu.

Američki predsjednik Donald Trump bio je suočen s kritikama u svojoj zemlji nakon što se sastao s Putinom u finskoj prijestonici u julu, i odbio je optužiti ruskog čelnika za uplitanje u američke izbore u 2016.  Nova runda američkih sankcija Rusiji objavljena je ubrzo nakon tih kritika, izazivajući nagli pad vrijednosti ruske rublje.

Prošle je sedmice Rand Paul, republikanski senator i Trumpov saveznik, otputovao u rusku prijestonicu, rekavši sa je njegova posjeta imala za cilj ohrabriti diplomatiju u jeku zategnutih odnosa između Moskve i  Washingtona.

Washington je jučer saopćio da će se Bolton sastati s ruskim zvaničnicima kako bi raspravljali o rezultatima samita u Helsinkiju, prenosi Reuters.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija intenzivira napade na ukrajinska skladišta sa oružjem

Ukrajina tvrdi da Rusija ima između 20.000 i 25.000 vojnika za napad na grad Časiv Jara

Ruski sud osudio u odsutnosti glasnogovornika Mete na šest godina zatvora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta