Sport     | 15.08.2018. 09:28 |

Peto kolo nogometne Premijer lige BiH u znaku sarajevskog derbija

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) – Utakmice petog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a najzanimljiviji meč bit će odigran na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, gdje domaći Željezničar dočekuje gradskog rivala Sarajevo. 

Željezničar je u blagoj prednosti s obzirom na to da se derbi igra na Grbavici, a izabranici Milomira Odovića ovaj meč dočekuju nakon dvije vezane pobjede (Zrinjski, Zvijezda 09), dok s druge strane Sarajevo dolazi u goste ljutom rivalu nakon domaćeg remija protiv Goška.

Treneri obje ekipe, Milomir Odović i Husref Musemić, jučer su na konferenciji za medije podsjetili o kakvom je meču riječ i da favorita nema, te da pobjedu gotovo uvijek odnosi tim s većom željom i motivacijom.

- Pobijedili smo u posljednja dva meča i to je dobro, ali dosta smo i umorni. U ovakvim mečevima je potrebno dosta trčanja, ali treba zadržati mirnu glavu. Bitno je da igrači shvate na koji način trebaju odigrati derbi, da ne izgore u želji. Nadam se da će biti golova i da ćemo ispuniti očekivanja publike - izjavio je Odović.

Šef struke FK Sarajevo Husref Musemić rekao je da atmosfera u timu nakon remija s Goškom nije tako loša kao što mnogi misle.

- Željezničar je vratio samopouzdanje, mi u tome nismo uspjeli, ali atmosfera u svlačionici nije loša kao što neki misle. Igrači su svjesni važnosti meča i pokušat ćemo odigrati na najbolji način. Nadam se da ćemo prekinuti pobjednički niz Željezničara. Ako ne možemo pobijediti, onda je i bod dobar. – rekao je Musemić.

Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva će biti odigran večeras u 20.15 sati na stadionu Grbavica. 

U ostalim susretima ovog kola Mladost u Doboju kod Kaknja dočekuje ekipu Širokog Brijega, Gošk će tražiti nove bodove protiv Tuzly Cityja, Sloboda na Tušnju dočekuje Krupu, Radnik u Bijeljini će odmjeriti snage s Čelikom, a susret Zrinjski - Zvijezda 09 je odgođen za 29. august zbog evropskih nastupa mostarkog tima. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta