Bosna i Hercegovina     | 14.08.2018. 14:43 |

Halebić: Poboljšanjem korporativnog upravljanja do kvalitetnijeg života u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Vladi Kantona Sarajevo danas je prezentirana trenutna faza u realizaciji projekta "Korporativno upravljanje u Kantonu Sarajevo".

Projekt ima za cilj analizirati stanje u poslovanju više komunalnih preduzeća od kojih su u posebnom fokusu KJKP "Gras" d.o.o. i "Vodovod i kanalizacija" sa različitih aspekata, kako bi se unaprijedilo njihovo ukupno poslovanje, a što je preduslov za podizanje nivoa kvaliteta usluga prema građanima.

Premijer KS Adem Zolj je na sastanku iznio ideju da bi se u Kantonu Sarajevo, uz odgovorno i efikasno upravljanje u preduzećima, moglo uvesti niz novih poboljšanja kao što je, primjerice, besplatan prijevoz u KS-u.

Ministar finansija KS Jasmin Halebić, koji je koordinator ovog projekta uime Vlade KS, izjavio je da ovaj projekt ima i drugu i treću fazu i da je njegov potencijal jako veliki te da u narednih dvije godine može dovesti do restrukturiranja ovih kantonalnih preduzeća.

Navedeni projekt se provodi uz finansijsku podršku britanske ambasade u Sarajevu i implementatorsku ulogu organizacije Price Waterhouse Coopers. Predstavnik ove ambasade je iskazao nadu da bi u narednom periodu Ambasada mogla nastaviti podržavati ovaj projekt do njegove pune implementacije, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Mijatović i načelnici sarajevskih općina potpisali sporazume o uređenju riječnih korita

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!