Bosna i Hercegovina     | 14.08.2018. 14:31 |

Skaka i Bandić posjetili djecu koja ljetuju u Novom Vinodolskom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Gradonačelnici Sarajeva i Zagreba, Abdulah Skaka i Milan Bandić, posjetili su jučer djecu iz Bosne i Hercegovine koja ljetuju u Novom Vinodolskom, kao gosti glavnog grada Hrvatske.

Skaka i Bandić uživali su u programu koji su djeca, inače stipendisti Fonda "Ikre" i djeca iz porodica slabijeg imovinskog stanja, pripremili.

Gradonačelnik Sarajeva zahvalio je domaćinima koji od 2014. realiziraju taj projekt koji obuhvata oko 100 djece iz BiH, te je najavio realizaciju sličnog projekta u našoj zemlji.

- Grad Sarajevo je spreman da već ove godine ugosti djecu iz Hrvatske na našim olimpijskim planinama gdje bi proveli zimovanje. Ovo je plemenit projekt koji izuzetno cijenimo i samo je jedan od načina na koje jačamo odnose Sarajeva i Zagreba - poručio je Skaka.

Gradonačelnici dva grada su u Novom Vinodolskom razgovarali i o unapređenju saradnje u drugim oblastima, posebno o pripremama za predstojeći sastanak gradonačelnika koji će krajem ove sedmice biti održan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ove godine u Novom Vinodolskom zajedno sa djecom iz BiH borave i djeca iz Beslana u Rusiji.

Druženju su prisustvovali i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj i otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Vladimir Prokhorov, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana