Bosna i Hercegovina     | 14.08.2018. 13:55 |

Poziv korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavu dokumentacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Služba za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Sarajevo, po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, privremeno će obustaviti isplatu invalidnina za sve one koji nisu dostavili podatke, a koje je zatražilo to ministarstvo. 

Naime, po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, upućeni su dopisi svim korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavljanje dokumentacije.

Svi korisnici su na adresu dobili poziv, prijavu koju su trebali ispuniti, te spisak ostalih neophodnih dokumenata (ovjerenu kopiju lične karte, CIPS-ovu prijavnicu i trajni izvod iz matične knjige rođenih). Bolesni i nepokretni korisnici prava mogu se obratiti u Matični ured koji će izaći na teren i ovjeriti potpis, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Iz nadležne službe pozivaju sve korisnike koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju da se u što kraćem roku jave u Službu za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti i ponesu tražene dokumente sa pisanom izjavom i na taj način nastave ostvarivati pravo na ličnu i porodičnu invalidninu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta