Kultura     | 14.08.2018. 12:49 |

No Borders Orchestra na turneji 'Balkan Season 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - No Borders Orchestra (NBO), ansambl u kome sviraju vrhunski profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije, u augustu ove godine održat će veliku regionalnu turneju "Balkan Season 2018".

Kao otjelotvorenje svega onoga što ideja moderne Evrope znači: raznovrsnost, integracija i duh prijateljstva, orkestar će održati četiri koncerta - u Budvi 17. augusta, u Prizrenu 18. augusta, u Beogradu 22. augusta te radionicu i koncert u Sarajevu 20. augusta. 

Ovogodišnjim koncertima No Borders Orchestra započinje projekat "Balkan Season", sa kojim će svake godine ići na regionalnu ljetnju turneju. Orkestar se trenutno nalazi u Kotoru u Crnoj Gori, gdje će i započeti turneju koncertom u Budvi. Dvojica vrhunskih muzičara nastupit će kao solisti - violinista Stanko Madić i violista Saša Mirković. Dirigent je Premil Petrović, koji je ujedno i umjetnički direktor NBO.

Vrhunski kvalitet orkestra je direktan odraz onoga što NBO vjeruje da zapadni Balkan, ali i Evropa, mogu postići samo kada su ujedinjeni tolerancijom, poštovanjem različitosti i zajedništvom. Zato će No Borders Orchestra zajedno sa sarajevskom organizacijom "Mali Mozart" koja se bavi muzičkom edukacijom djece, održati radionicu za djecu i mlade od 12 do 18 godina u Sarajevu 20. augusta, o saradnji i prijateljstvu u muzici i društvu, saopćeno je iz Universal Music Serbia.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Papa Franjo u septembru na azijskoj turneji

Blinken doputovao u Istanbul

Blinken se sastao s jordanskim kraljem Abdullahom tokom bliskoistočne turneje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu