Kultura     | 14.08.2018. 12:11 |

'Dogman' Mattea Garronea večeras u Ljetnom kinu Raiffeisen

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Nakon fila "Gomorra", italijanski režiser Matteo Garrone na Sarajevo Film Festival se vraća sa novim hitom - filmom "Dogman" koji će večeras biti prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen, u programu Open Air.

Publiku će pozdraviti glavni glumci Marcello Fonte, dobitnik Zlatne palme za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu za ulogu u tom filmu i Edoardo Pesce. U Sarajevo dolaze zajedno s casting direktorom filma Francescom Vedovatijem.

Film govori o Marcellu, sitnom i blagom čovjeku koji dane provodi između posla u skromnom salonu za pse, ljubavi prema kćerki Alidi i potčinjenog odnosa sa Simoncinom koji terorizira čitavo naselje.

Fonte je, uz Zlatnu palmu za glumca u Cannesu, osvojio i nagradu za najboljeg glumca Međunarodnog udruženja kinofila (ICS Cannes Award), a film je osvojio i Srebrene vrpce, nagrade Talijanskog nacionalnog sindikata filmskih novinara: za najbolji film - Matteo Garrone; za najboljeg glumca - Marcello Fonte, Edoardo Pesce; za produkciju - Matteo Garrone, Paolo Del Brocco, Archimede, Rai Cinema; za casting direktora - Francesco Vedovati; za najboljeg urednika - Marco Spoletini; za režiju - Matteo Garrone; za scenografiju - Dimitri Capuani i za zvuk - Maricetta Lombardo.

Uloge u filmu ostvarili su Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi.

"Dogman" je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, saopćeno je iz SFF-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom