Sport     | 13.08.2018. 16:28 |

Kovačević produžio ugovor sa FK Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Mladi golman Vladan Kovačević danas je zvanično produžio ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo na dodatnih pet godina.

Kovačević je debitovao za prvi tim FK Sarajevo na prvenstvenoj utakmici protiv Slobode u Tuzli. Njegov debi u Tuzli okončan je bez primljenog pogotka a svoj drugi nastup za seniore FK Sarajevo upisao je proteklog vikenda u remiju 1:1 protiv GOŠK-a.  

- Sretni smo što smo nakon Nihada Mujakića i Selmira Pidre produžili ugovor na dodatnih pet godina s još jednim fudbalerom iz naše Akademije. Za Vladana se još iz dana u Akademiji prognozira da će biti sjajan golman, to je svakako potvrdio u mlađim kategorijama a da je pred njim svijetla budućnost mislim da je pokazao i sa svojim predstavama protiv Slobode i GOŠK-a - izjavio je koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić.

Kovačević je rođen 11. aprila 1998. godine u Banjoj Luci, u Akademiju FK Sarajevo je stigao prije četiri godine a s juniorima FK Sarajevo u dva navrata je bio osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz kluba.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu