Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 13.08.2018. 14:43 |

U Pakistanu u eksploziji u rudniku uglja poginulo sedam osoba

FENA Internet

KVETA, 13. augusta (FENA) - Eksplozija u rudniku uglja u gradu Kveta u pokrajini Beludžistan na jugozapadu Pakistana usmrtila je najmanje sedam rudara, saopćio je rudarski zvaničnik, dok vlasti očekuju porast broja poginulih.

Tijela mrtvih pronađena su rano jutros. Ulažu se veliki napori kako bi se pronašlo još šest osoba koje su zarobljene u rudniku i za koje postoji sumnja da su smrtno stradale, prenosi Reuters.

-  Eksplozija je uzrokovana akumulacijom  metana. Rudari su u tom periodu radili na dubini od 122 metara -  rekao je Iftikhar Ahmed, glavni inspektor za rudnike u Beludžistanu.

Eksplozije nisu neuobičajene u pakistanskim rudnicima uglja, od kojih su većina u Beludžistanu i susjednoj pokrajini Sindh, gdje su sigurnosne mjere slabe.

U maju je više od 20 rudara poginulo u minskoj eksploziji u Kveti.

Procjenjuje se da Pakistan ima više od 184 milijardi tona rezervi uglja, dok se godišnje proizvede četiri miliona tona uglja.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Iranski predsjednik Raisi od sutra u posjeti Pakistanu

U oluji u Pakistanu poginula najmanje 41 osoba

Šest ubijenih u napadu na kineske inžinjere u Pakistanu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta