Kultura     | 13.08.2018. 14:56 |

Počela prodaja ulaznica za rođendanski koncert Damira Imamovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Od jutros se online i na prodajnim mjestima kupikartu.ba mogu kupiti ulaznice za rođendanski koncert Damira Imamovića koji će biti održan 6. septembra u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kao što je ranije najavljeno, rođendanski koncert je Damirov poklon prijateljima koji su podržavali njegov rad u posljednjih petnaestak godina.

Ipak, kako za mjesto na koncertu ne bi ostala uskraćena i šira publika, jedan dio ulaznica biće pušten u prodaju.

Na repertoaru koncerta će se naći neke od Imamovićevih pjesama koje odavno nije izvodio, ali i neke nove aranžirane posebno za ovu priliku.

Na koncertu će Imamović prvi put zasvirati u triju s turskim kamančehistom Derya Türkanom i američkim kontrabasistom Gregom Cohenom, saopćili su organizatori.

Greg Cohen u muzičkom svijetu uživa kultni status jer je riječ o kontrabasisti koji je svirao na pregršt važnih ploča Tom Waitsa, dugogodišnji je član benda Masada Johna Zorna, pratio je Bob Dylana, snimao sa Ornettom Colemanom. 

Ovom izuzetno interesantnom triju pridružiće se kao gošća i Damirova stalna saradnica i članica Damirovog benda, violinistica iz Sarajeva Ivana Đurić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Specijalni program Damira Imamovića za otvaranje ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

Svečanim koncertom u Kosači HKUD 'Sveti Ante' iz Cima obilježio rođendan

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'