Sport     | 13.08.2018. 13:34 |

Zolj primio evropske prvake u futsalu za dijabetičare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj primio je danas Sašu Vitkovića i Vedu Šakića, selektora i zamjenika kapitena reprezentacije dijabetičara Bosne i Hercegovine koja je osvojila zlatnu medalju na nedavno održanom evropskom prvenstvu u futsalu u Bratislavi za osobe oboljele od dijabetesa "DiaEuro", kao i doktora Midhata Mujića iz Saveza dijabetoloških udruženja BiH koji je ujedno i službeni ljekar reprezentacije.

Zolj je kazao da će iz budžeta Kantona Sarajevo biti izdvojena sredstva kojim će se nagraditi ovaj uspjeh bosanskohercegovačkih reprezentativaca, koji po drugi put u posljednje tri godine donose zlato u BiH s evropskog prvenstva, saopćeno je iz Press službe KS.

Također je najavio da će budžetom za narednu godinu biti planirana sredstva za podršku pripremama i učešću reprezentacije na međunarodnim takmičenjima. 

- Vaš trud i uspjesi moraju biti puno više vrednovani. Ovo nije samo fudbalska priča, nego priča cijele BiH koja zaslužuje mnogo veću pažnju ali i sistemsko rješenje kada je u pitanju vaše finansiranje. Podršku Kantona Sarajevo sigurno ćete imati  - kazao je premijer KS-a. 

Kako je istakao Vitković, u konkurenciji 17 ekipa, na posljednjem evropskom prvenstvu odigrano je sedam utakmica, a naši reprezentativci su ostvarili šest pobjeda, dok je jedan rezultat bio neriješen. Po sastavu, bh. reprezentacija je bila najmlađa na ovom takmičenju.

U znak zahvalnosti na podršci koju Kanton pruža reprezentaciji dijabetičara BiH, gosti su ovom prilikom premijeru Zolju uručili  zahvalnicu.

DiaEuro jedan od najvećih događaja o dijabetesu u Evropi koji je podržan od krovne asocijacije za dijabetes u Europi – IDF.

To je prilika za podizanje svijesti o problemima dijabetesa, popularizaciju zdravog načina života, promociju sporta i tjelesne aktivnosti kao značajnih faktora u liječenju i prevenciji dijabetesa, unapređenje saradnje između evropskih dijabetes organizacija, te bolju komunikaciju na međunarodnom nivou i širenje pozitivnih iskustava. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu