Bosna i Hercegovina     | 13.08.2018. 10:43 |

Sigurnosna situacija u KS-u zadovoljavajuća tokom SFF-a

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - U Kantonu Sarajevo za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala sigurnosna situacija je zadovoljavajuća i pod kontrolom, bez ikakvih incidenata, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Suvada Kuldija.

Naglasila je da je na ulicama Sarajeva dovoljan broj policajaca koji brinu za sigurnost građana i velikog broja turista.

- Otkako se održava Sarajevo Film Festivala Uprava policije nema zabilježenih nekih posebnih događaja, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Sve je pod kontrolom - kazala je Kuldija.

Naglasila je da policijski službenici rade po sačinjenom planu koji podrazumijeva operativno-kontradiverziono i saobraćajno osiguranje.

- Na ulicama je pojačano prisustvo policijskih službenika i u civilnim odijelima koji rade na prevenciji krađa, tzv džepnih krađa, zatim krivičnih djela razbojništva, tako da u ovom momentu možemo reći da se sve odvija po planu Uprave policije - istakla je Kuldija.

Ona je uputila i apel turistima i bh. građanima da ne idu na manje poznata mjesta o kojima se nisu informirali da se ne bi izgubili i da ne bi bili napadnuti.

Kuldija je napomenula da je jedino povećan broj osoba koje su konzumirale alkohol.

- Tokom 24 sata isključio iz saobraćaja 19 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola - navela je Kuldija.

Iz MUP-a KS apeliraju na vozače da ukoliko konzumiraju alkohol da ne upravljaju motornim vozilma jer na taj način mogu prouzrokovati saobraćajnu nezgodu i ugroziti svoj i tuđi život. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'