Stranačke aktivnosti     | 13.08.2018. 09:15 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Šefik Džaferović u nedjelju je posjetio Čelić i Brčko, gdje je u Domu kulture održao tribinu na kojoj je predstavio svoj program i iznio stav o svim bitnim političkim i ekonomskim temama u BiH.

Džaferović je Brčko naveo kao uspješan primjer reintegracije BiH, ističući da se pozitivna iskustva iz Distrikta trebaju primijeniti i u drugim dijelovima naše domovine.

-Od uspostavljanja Distrikta 2000. godine do danas, uz snažnu superviziju međunarodne zajednice, Brčko je od ratom razrušenog i etnički podijeljenog grada prešlo put do stabilne multietničke zajednice. Lokalno stanovništvo i politički predstavnici u Brčkom prihvatili su rješenja međunarodne zajednice, jer su shvatili da su ona dobra za sve. Danas na temeljima tih rješenja samostalno razvijaju zajednicu koja po mnogo čemu može biti primjer drugima u BiH, i primjer kako bi cijela BiH trebala funkcionisati. Posebno je značajno da se takav multietnički, integracijski model primjenjuje i u obrazovanju i prenosi na mlađe generacije, kazao je Džaferović.

On je istaknuo da Brčko Distrikt ima velike ekonomske potencijale. Ti potencijali će biti dodatno osnaženi izgradnjom autoputa Sarajevo-Beograd, koji će proći ovim područjem, te jačanjem kapaciteta Luke Brčko, na koju se može oslanjati kompletna privreda sjeveroistočne Bosne.

Džaferović se u Čeliću i Brčkom sastao sa predstavnicima lokalnih vlasti i rukovodstvima SDA.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana