Sport     | 12.08.2018. 23:15 |

Bez golova u susretu Širokog i Radnika

FENA Roland Grabovac

ŠIROKI BRIJEG, 12. kolovoza (FENA) - U posljednjem susretu četvrtog kola Premijer lige BiH Široki Brijeg i Radnik odigrali su na Pecari bez golova 0:0.

Iako se prvih 45 minuta igralo uglavnom na polovici gostiju, bliži pogotku bili su nogometaši iz Bijeljine. U dva navrata, u 35. i 39. minuti, gosti su imali izgledne šanse nakon kontranapada, no domaći vratar Luka Bilobrk bio je siguran i sačuvao je svoju mrežu.

I u nastavku je Široki držao loptu u svojim nogama, ali su domaći nogometaši bili bez ideje u završnoj trećini terena, pa je obrana gostiju lakoćom rješavala sve situacije pred svojim golom.

Do prave šanse čekalo se sve do sudačke nadoknade, kada je prvo Stipe Jurić s nekih sedam-osam metara iskosa šutirao pored gola, a već u sljedećem napadu, nakon gužve u kaznenom prostoru Radnika, jedan od obrambenih igrača zaustavio je loptu na gol-crti.

Utakmica je tako završila podjelom bodova, pa je Široki vodeće mjesto na ljestvici prepustio Željezničaru. Željezničar je prvi s 9, a Široki drugi s 8 bodova. Radnik je peti sa 6 bodova

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo