Sport     | 12.08.2018. 21:17 |

Željezničar savladao Zvijezdu 09

FENA Saopćenje

UGLJEVIK, 12. augusta (FENA) - Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Zvijezdu 09 sa 3:1.

U sedmoj minuti Osmanagić šutira sa distance malo pored našeg gola. U narednom napadu sjajna situacija za Željezničar. Prvo udarac Zeca sjajno brani Erić, a potom Veselinović ne uspijeva šutira iz peterca i Erić hvata loptu. Huseinbašić šutira u 14. minuti, ali je Kjosevski siguran. Minutu poslije Šabanadžović šutira pored gola domaćih sa nekih 25 metara.

Željo je poveo u 20. minuti. Pavić je lijepo ubacio, a Krpić glavom sjajno pogodio mrežu Zvijezde. U 28. minuti Husić šutira, Kjosevski brani. Aktivni Husić je lucidno šutirao u 33. minuti, ali lopta na sreću odlazi pored gola. U 38. minuti sjajno tuče Stevanović iskosa sa 25 metara, ali njegov udarac pogađa prečku, a odbijenu loptu Krpiću odlično brani Erić. Minutu poslije šutira i Veselinović, ali pokušaj odlazi preko gola.

Zec u 42. minuti ubacuje, a Krpićev udarac glavom brani Erić. U podsljednjoj minuti opasan napad domaćih preko Asentića, ali je ovaj mladi fudbaler Zvijezde loše ubacio. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Željezničara.

U 53. minuti bilo je 0:2. Zec je vratio za Stevanovića koji ubacuje, a Sulejman Krpić ponovo na pravom mjestu i glavom matira Erića. U 64. minuti domaći smanjuju prednost. Veselinović je oborio Huseinbašića u kaznenom prostoru, a glavni sudija svirao najstrožiju kaznu. Siguran sa 11 metara bio je Krajišnik. 

U 75. minuti Jazvić šutira iskosa pored gola. U 87. minuti potvrda pobjede Plavih. Arežina je sjajno izveo slobodan udarac sa 20 metara i pogodio mrežu domaćih za konačnih 3:1. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Sarajeva. Derbi na Grbavici počinje u 20:15 sati, saopćeno je iz tabora "plavih".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo