Sport     | 12.08.2018. 21:03 |

Nermin Jamak pogodio za pobjedu Čelika protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 12. augusta (FENA) – Pred nešto više od 4.000 gledalaca na svom Bilinom polju, Čelik je večeras s 1:0 porazio aktuelnog pravaka Zrinjskog. Jedini gol na utakmici postigao je Nermin Jamak u 72. minuti, koji je na oko šest metara od gola pokupio ubačenu loptu iz slobodnog udarca, kojeg je sa oko 25 metara iskosa sa desne starne izveo Dino Bevap.

Jamak je nogom ubacio loptu u mrežu svog bivšeg kluba, iz kojeg se, nakon sedam godina, upravo ovog ljeta i vratio na Bilino polje.

Gosti su ukupno imali više od igre, ali ipak nisu i ozbiljnije ugrozili gol Zeničana, koji su već u 5. minuti mogli doći u vodstvo. Međutim, Dino Bevap je slabo šutirao sa oko sedam metara iskosa sa lijeve starne te golman Antonijo Soldo nije imao problema da uhvati loptu. 

Najbolju priliku imao je Ševko Okić, koji je u 36. minuti umakao odbrani gostiju, ali je otišao dosta iskosa sa desne strane. Uspio je šutirati i savladati golmana Soldu, ali je loptu sa same gol-crte izbio stoper Slobodan Jakovljević.

Čelik je, nakon debakla u prošlom kolu protiv Širokog Brijega na Pecari, gdje su poraženi s 0:6, ovu utakmicu igrao s povratnikom Branislavom Ružićem na golu, koji je u sudijskom vremenu nogom odbranio šut Miloša Filipovića te sačuvao vodstvo svog tima za drugu ovosezonsku pobjedu.

Novi igrač Zrinjskog, Damir Šovšić, zamijenio je u 59. minuti Tonija Jovića te je i on upisao prvi nastup za „Plemiće“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'