Sport     | 12.08.2018. 13:02 |

Akcija zamjene stolica na stadionu u Bihaću, svlačionice popravljene

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 12. augusta (FENA) - Jedan od najznačajnijih projekata uprave Nogometnog kluba Jedinstvo u predstojećoj sezoni je zamjena stolica na tribinama. Pokrenuta je akcija „jedan navijač, dvije stolice“, koju su do sada podržali brojni navijači i prijatelji. Cijena ovog navijačkog paketa od dvije stolice je 50 KM.

„U akciju su se uključili građani Bihaća, navijači Kluba, ali i veliki broj prijatelja iz drugih bosanskohercegovačkih gradova i inostranstva. Podrška je stigla od bivših prvotimaca, sadašnjih i nekadašnjih reprezentativaca BiH, nogometaša i sportskih radnika iz susjednih zemalja, prijateljskih klubova... Za sada nam dobro ide i optimistični smo. Nadamo se kako ćemo kroz nekoliko mjeseci, uz pomoć naših navijača zamijeniti sjedalice na tribinama“, rekao je sportski direktor NK Jedinstvo Amir Alagić.

Postojeće stolice na tribinama Gradskog stadiona u Bihaću su stare više od 20 godina. Inače, manji infrastrukturni projekti  već su završeni, a uskoro se planira i gradnja natkrivenog pomoćnog terena s umjetnom podlogom.

„Klub i stadion su godinama bili zapušteni, jednostavno se nije adekvatno radilo. Novoizabrana uprava ima jasne planove i ciljeve, kao i podršku Gradske uprave. Već smo obnovili svlačionice, popravili krov na tribinama, upristojili klupske prostorije i idemo dalje. Želimo kroz nekoliko godina stvoriti moderan evropski klub, sa infrastrukturom kojom ćemo se moći pohvaliti“, dodao je Alagić.

Posebna pažnja ovih dana usmjerena je na reorganizaciju nogometne škole, koja će i imati najviše koristi od gradnje natkrivenog terena s umjetnom podlogom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu