Stranačke aktivnosti     | 12.08.2018. 10:38 |

Saopćenje SDP-a BiH

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE                                                                        SARAJEVO, 12.08.2018.

 

 

Najveća globalna organizacija socijaldemokratskih stranaka podržava Denisa Bećirovića

 

Nakon podrške Partije evropskih socijalista, koja okuplja 34 stranke iz zemalja Evropske unije, Denisa Bećirovića i njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH je podržala i Socijalistička Internacionala (SI), najprepoznatljivija i najveća globalna organizacija socijaldemokratskih, radničkih, socijalističkih i demokratskih stranaka iz svih dijelova naše planete, koja okuplja preko 140 stranaka i političkih organizacija.

U pismu podrške posebno je naglašen jedinstveni legitimitet Denisa Bećirovića kojeg je, za razliku od drugih kandidata, izabralo sveukupno članstvo. "Uvjereni smo, kao što su to i članovi, da će on voditi zemlju čestito i efikasno", istaknuto je.

Pored ostaloga u pismu se kaže:

"Drago nam je čuti za sve veću podršku građana, akademske zajednice, nevladinih organizacija i drugih društvenih i političkih grupa koje dijele vašu viziju, ideale i vrijednosti. Ovo pokazuje da ste tokom proteklih godina bili na pravom putu i podstičemo vas da u budućnosti nastavite u istom smjeru.

Znamo da nacionalističke platforme, politike i političke poruke koje potiču podjelu nikada ne mogu dati temelje za istinsko demokratsko, pošteno i slobodno društvo. Zato mi u našem međunarodnom društvu u potpunosti podupiremo i ohrabrujemo vaše napore za izgradnju Bosne i Hercegovine definirane stvarnim socijaldemokratskim vrijednostima kao što su sloboda, jednakost, socijalna pravda i solidarnost.

I dalje smo uvjereni da vaša zemlja treba vladu koja će se voditi tim načelima i vrijednostima i koja će spajati ljude iz svih dijelova društva kako bi se okončalo siromaštvo, podjela, etničke napetosti, nestabilnost i nesigurnost. I zato smo i dalje uvjereni da Bosna i Hercegovina treba Socijaldemokratsku Partiju BiH u vlasti i Denisa Bećirovića u Predsjedništvu BiH.

Vaša partija i vaš predsjednički kandidat Denis Bećirović mogu biti uvjereni u punu podršku Socijalističke Internacionale.”

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana