Servisne informacije     | 11.08.2018. 15:05 |

U većem dijelu BiH sutra sunčano, poslijepodne ponegdje mogući lokalni pljuskovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. augusta (FENA) - U Bosni je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U Bosni su zabilježeni lokalni pljuskovi i grmljavina, kao i na istoku i sjeveroistoku Hercegovine.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16, Bihać, Sanski Most i Sokolac 24, Banja Luka, Ivan-sedlo i Srebrenica 25, Prijedor 26, Doboj, Gradačac i Sarajevo 27, Bugojno, Tuzla i Zvornik 28, Bijeljina i Brčko 30, Livno 31, Trebinje 33 i Mostar 36 stepeni.

U većem dijelu BiH sutra se u očekuje pretežno sunčano vrijeme. Postepen porast naoblake poslijepodne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i ponegdje centralnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren, jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 15 do 20, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 27 do 32, na jugu od 31 do 36 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva postoji manja vjerovatnoća za pojavu lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura izonsit će  oko 18, a dnevna oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo