Bosna i Hercegovina     | 11.08.2018. 14:42 |

Brčkalo: SNSD se kocka sa interesom RS

FENA Dušica Stanojević

ISTOČNO SARAJEVO, 11. augusta (FENA) - Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Miroslav Brčkalo tvrdi da se ponovo pokazalo da se SNSD "stidi svoje političke prošlosti i da je to partija koja je sazdana na izdaji i avanturama".

- Nismo zaboravili 2005. godinu kada je Venecijanska komisija u svom izvještaju napisala da se SNSD zalagao za jačanje države BiH, na uštrb Republike Srpske. Nismo zaboravili ni da je Milorad Dodik svojevremeno potpisao ‘Prudski sporazum’ koji predstavljao najveći udar na RS, a sada je temelj na kome se gradi treći entitet. Izjavljivao je i da je vrijeme za jednog predsjednika BiH, a kasnije to pravdao riječima da je ‘mlad i naivan' - tvrdi Brčkalo.

Brčkalo podsjeća i da je potpredsjednica SNSD-a Nada Tešanović podržala deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora u kojoj se govori o pristupu BiH u NATO i trećem entitetu.

-SNSD je svojevremeno pristao da se RS prekine na dva dijela u Brčkom i da je Staša Košarac sa Šahbazom Džihanovićem i ostalim unitaristima u BiH pravio multietničke regije, crtao nove entitete i šarao raznorazne deklaracije u kojima se govorilo o NATO-u - tvrdi Brčkalo.

Podsjeća i da je Milorad Dodik predao Hrvatima svu građu o stradanju Srba u Jasenovcu i time uništio sve dokaze o monstruoznom zločinu NDH nad Srbima.

-SNSD sve vrijeme radi protiv Republike Srpske, ali smo mi tu da podsjetimo kako su ugrozili Srpsku. Dodikovo sramotno kockanje sa trećim entitetom i prodajom općina RS, PDP neće dozvoliti. Ne damo Šipovo, Derventu, Brod i Modriču - naveo je Brčkalo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Partija demokratskog progresa i Partija ujedinjenih penzionera potpisale sporazum o saradnji

Saopćenje za javnost PDP-a

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu