Bosna i Hercegovina     | 11.08.2018. 12:31 |

Humanitarno nogometno-glazbeni spektakl za obnovu doma kulture u Šujici

FENA Mario Loncar

ŠUJICA, 11. kolovoza (FENA) - U organizaciji Zaklade dr. Franjo Nevistić iz Zagreba u petak je u Šujici, treću godinu zaredom, organiziran humanitarni sportsko-glazbeni događaj čiji je cilj prikupljanje sredstava za obnovu Hrvatskog doma Stjepana Radića u Šujici.

Humanitarno nogometno-glazbeni spektakl započeo je nogometnim turnirom na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem su nastupile humane zvijezde - poznati sportaši, glumci, pjevači, političari, reprezentacija svećenika RH, reprezentacija Hercegbosanske županije te veterani NK Šuijce, koji su ovogodišnji pobjednici.

Nakon turnira Mate Bulića održao je koncert na kojemu se, prema procjenama organizatora, okupilo oko dvije tisuće posjetitelja.

Organizator događaja je Zaklada dr. Franjo Nevistić iz Zagreba koji već dulji niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u Šujici, trajna briga o školovanju djece iz tog mjesta nadomak Tomislavgrada, pomaganje obiteljima slabijeg imovinskog stanja, sportskim klubovima, kulturno umjetničkim društvima, školi i crkvi u Šujici.

Iz Zaklade su istaknuli da će prikupljena sredstva biti namijenjena za obnovu Hrvatskog doma Stjepana Radića u Šujici koji je imao važnu ulogu u odrastanju mnogih šujičkih generacija.

To je, zapravo, bilo jedino mjesto na kojemu su se održavali kulturni događaji u Šujici.

Kako je uime organizatora kazao Jure Krstanović, za kompletnu obnovu Hrvatskog doma Stjepana Radića potrebno je oko 450 tisuća maraka. Zaklada je do sada prikupila dio potrebnih sredstava, a tijekom ovog mjeseca započet će procedura odabira izvođača radova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Humanitarno nogometno-glazbeni spektakl u Šujici

Podnesen zahtjev za gradnju četiri mini hidroelektrane na rijeci Šujici

Samoubojstvo vješanjem u obiteljskoj kući

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom