Servisne informacije     | 11.08.2018. 09:18 |

U većem dijelu BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. augusta (FENA)  - Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jutros je vedro, a u ostatku BiH uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveru Bosne zabilježeni su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 14, Sokolac 15, Bugojno 16, Ivan-sedlo i Livno 17, Sarajevo 19, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 20, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Prijedor i Sanski Most 21, Doboj 22, Trebinje 23 i Mostar 24 stepena. 

U Bosni će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno vedro. Prijepodne kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjevernih smjerova, a u Hercegovini, uglavnom, umjeren jugozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti umjereno, a poslijepodne pretežno oblačano vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura iznosit će oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta