Sport     | 10.08.2018. 17:28 |

MVPBiH - Okolnosti vezane za izdavanje viza selekciji Kosova nepromijenjene

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) - Povodom velikog interesovanja medija za novonastalu situaciju vezano za mogućnost učešća selekcije Kosova na kadetskom košarkaškom prvenstvu u Sarajevu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH) obavještava javnost da odluka o izdavanju viza članovima selekcije Kosova još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene.

Ministarstvo podsjeća da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora Košarkaškog saveza iz Republike Srpske.

Također, Kabinet ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova na ovom takmičenju, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kako se navodi u saopćenju,  ne želi da nosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoji usaglašen stav vezano za spomenuto takmičenje.

MVPBiH podsjeća da je selekcija Kosova učestvovala na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu održanom ove godine u Bijeljini, te da je tom prilikom Ministarstvo vanjskih poslova BiH u predviđenim rokovima izdalo vize svim učesnicima takmičenja, jer je o načinu učešća selekcije Kosova postojala potpuna saglasnost u rukovodstvu Odbojkaškog saveza BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo