Saopćenje za javnost Građanskog saveza | FENA


Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Izjave aktuelnog srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića o Bosni i Hercegovini najbolji su dokaz namjere da se dovrši Miloševićev velikosrbijanski zločinački projekat.

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje ratnohuškačke izjave visokih zvaničnika vlade Aleksandra Vučića i smatra ih otvorenom prijetnjom državi BiH.

Smatramo da je pokušaj podjele države Kosovo kojem svjedočimo ustvari pokušaj da se stvori presedan koji bi se onda koristio na BiH. Bilo kakva razmjena teritorija ili dogovor o podjeli je stvar koja se samo tiče države Kosovo i Srbije i ne može se dovoditi u vezu sa Bosnom i Hercegovinom.

Podsjećamo da Ustav Bosne i Hercegovine isključuje mogućnost legalne podjele zemlje, stoga je sastavni cilj velikodržavnog projekta iz susjedstva nasilna podjela Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu da je Čović - Dodik osovina spremila Plan B po kojem planira uništiti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kao suverena, još jednom pozivamo građane Bosne i Hercegovine da to spriječe glasajući za Željka Komšića koji jedini može pobijediti prorusku koaliciju Čović - Dodik.

Na kraju, ponovo pozivamo one koji imaju vlast, a imaju probosansku orijentaciju, da podignu izdvajanja za odbranu na 2% BDP po uzoru na NATO standarde i da ubrzaju nabavku i razvoj naoružanja. Mi u GS-u smatramo da je samo dobro naoružana Bosna i Hercegovina mirna Bosna i Hercegovina. Naša eventualna slabost može, ratnički raspoloženim susjedima, dati ohrabrenje da vojnim putem pokušaju doći do uspješne podjele Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.