Sport     | 10.08.2018. 10:42 |

RK Vogošća potpisao ugovor sa Školom rukometa "Sedmerac"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) - Rukometni klub Vogošća Poljine hills potpisao je sporazum o saradnji sa Školom rukometa "Sedmerac". 

Ugovor su potpisali direktor kluba Elvir Kituša i jedan od osnivača Škole rukometa "Sedmerac"  Sead Lagumdžija, koji je kao golman u Vogošći proveo pet sezona. 

- RK Vogošća već dugi niz godina pravi dobre rezultate kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Naša škola rukometa postoji već četri godine, zadovoljni smo jer iz godine u godinu izbacujemo mlade i perspektivne rukometaše. Adis Halilović je takav jedan primjer koji je svoje mjesto našao u seniorskoj ekipi Vogošće  – rekao je Lagumdžija.

 Direktor kluba Elvir Kituša zahvalio je Lagumdžiji i Sanjinu Kolakoviću što su klub prepoznali kao pouzdanog saradnika. 

- Škola rukometa "Sedmerac" zasigurno odlično radi, ima jednu kvalitetnu bazu mladih i perspektivnih rukometaša koji će svoje mjesto naći u našem klubu. Naša saradnja je bila plodna i kroz predhodni period, ali je od danas dižemo na jednu višu razinu. RK Vogošća će u narednom periodu školi rukometa "Sedmerac" pružiti podršku i pomoći u njihovom daljem razvoju - rekao je direktor kluba Kituša.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'