Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 09.08.2018. 14:41 |

UN obećava dugoročnu podršku Afganistanu

FENA Internet

KABUL, 9. augusta (FENA) - Miroslav Jenča, pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za politička pitanja, tokom trodnevnog boravka u Afganistanu izrazio je dugoročnu podršku naporima koje ova zemlja ulaže kako bi se konačno održali transparentni, inkluzivni i vjerodostojni izbori, saopćila je Misija UN-a za pomoć Afganistanu (UNAMA).

"Na sastanku sa predstavnicima afganistanske vlade, političkih lidera i diplomatske zajednice od 6. do 8. augusta, Jenča je pohvalio napore vlade uložene da se pronađe političko rješenje sukoba u zemlji. Na sastanku je razgovarano o viziji vlade kako da krene naprijed kad je u pitanju mirovni proces. Jenča je pozdravio plan za novi prekid vatre te izjavio da su Ujedinjene nacije spremne pružiti pomoć ukoliko vlada Afganistana to zatraži," navodi se u saopćenju UNAMA.

U Afganistanu se vrše pripreme za parlamentarne i lokalne izbore koji su zakazani za 20. oktobar. Glasači će imati priliku birati 249 članova donjeg doma u parlamentu za petogodišnji mandat, dok će po prvi put imati priliku birati i članove lokalnih vijeća, prenosi Xinhua. 

Predsjednički izbori su zakazani za 20. april iduće godine.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana