Servisne informacije     | 09.08.2018. 14:22 |

U BiH sutra prijepodne sunčano, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne biti pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguć i grad.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni. Najviša dnevna većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U Sarajevu će sutra prijepodne biti sunčano. U drugoj polovini dana s umjerenom oblačnosti. Na širem području grada izgledni su pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 18 stepeni, Ivan-sedlo 28, Sokolac 30, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 31, Sanski Most 32, Bihać, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Gradačac, Prijedor, Tuzla i Zenica 33, Banja Luka i Trebinje 34 i Mostar 36, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo