Stranačke aktivnosti     | 09.08.2018. 11:50 |

Saopćenje za javnost Stranke penzionera

FENA Saopćenje

U Domu Mladih Skenderija održana je unutar stranačka Programska konvencija Stranke penzionera/umirovljenika BiH.

U prepunoj sali pred više od  hiljadu članova i simpatizera Stranke koji su došli iz svih dijelova Federacije BiH da se upoznaju sa ciljevima i Programom Stranke i sa kandidatima SP-U BiH za opće izbore da podrže ovaj skup.

Programsku Konvenciju stranke je otvorila predsjednica stranke Sonja Akšamija koja je u emotivnom i nadahnutom govoru pozdravila sve učesnike te najavila odlučniju borbu na predstojećim izborima za mjesta penzionera u Zakonodavnoj vlasti svih nivoa.

Stranka na izbore ide samostalno. Svi su bili jedinstveni da su ovo ključni izbori za penzionere ukoliko žele popraviti svoj status i život u BiH.

Predsjednik Glavnog izbornog štaba g-din Fadil Alihodžić je u svojoj iscrpnoj prezentaciji predstavio Izborne ciljeve stranke i 6 Politika sa kojima SP/U BiH izlazi na izbore.

Predstavljeni su kandidati nosioci lista za sve nivoe zakonodavne vlasti.

Stranka penzionera-umirovljenika BiH (SP-U BiH)  na ove izbore izlazi sa ukupno 205 kandidata od kojih značajan broj su novi, mlađi, visoko obrazovani i dokazani građani ove zemlje.

Ono što karakteriše sastav kandidata ove stranke je i veliki broj žena koje su se odlučile kandidovati na predstojećim izborima.

U ugodnoj atmosferi Doma Mladih Skenderija uz muzičke numere i sadržajne poruke kandidata nosioca listi iskazana je velika podrška i povjerenje u Stranku penzionera/umirovljenika BiH da će uspjeti obezbjediti dovoljan broj mjesta u Zakonodavnim tijelima vlasti u BiH na svim nivoima. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Sokić novi predsjednik Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Saopćenje za javnost Stranke penzionera (SPuBiH)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana