Servisne informacije     | 09.08.2018. 08:36 |

U BiH sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 16 stepeni, Ivan-sedlo, Livno i Sarajevo 17, Prijedor i Zenica 19, Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Tuzla 20, Bijeljina 21, Bihać, Brčko i Gradačac 22, Mostar i Trebinje 25 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Bez padavina bit će na jugu, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar većinom jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U Sarajevu danas prijepodne bit će sunčano. U drugoj polovini dana sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području grada su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana