Servisne informacije     | 08.08.2018. 14:20 |

U BiH sutra prijepodne sunčano, tokom dana naoblačenje i pljuskovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno je moguća magla ili niska naoblaka.

U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će vjetar većinom puhati jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni. Najviša dnevna većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana s umjerenom oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 17 stepeni, Ivan-sedlo 27, Sarajevo 30, Livno 31, Bihać, Bugojno, Gradačac i Tuzla 32, Brčko, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Trebinje 33, Zenica 34 i Mostar 36, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'