Stranačke aktivnosti     | 08.08.2018. 11:03 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

U prilogu se nalazi pismo podrške dr. Bakira Nakaša, kandidatu za Predsjedništvo BiH Denisu Bećiroviću.

Angažman dr. Bakira Nakaša tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i tokom opsade grada Sarajeva, kao hirurga u Državnoj bolnici Sarajevo, istinski je primjer humanosti i borbe za opstanak ne samo pojedinaca, nego i čitavog društva. 

Sa svojim izvanrednim intelektualnim i organizatorskim sposobnostima djelovao je sigurno u svim kriznim situacijama. U Bećiroviću dr. Nakaš vidi čovjeka koji će nastaviti borbu za Bosnu i Hercegovinu kakvu je zamišljaju istinske patriote i socijaldemokrate. U pismu podrške stoji: 

„Temeljna načela ljudskog života, društva, pa tako i politike su pravednost, ljudskost i znanje. Polazim od činjenice da je Bosna i Hercegovina danas duboko nepravedno društvo u kojemu je egzistencija mnogih kategorija građana neizvjesna. 

Nepravda je svugdje, od samog zdravstvenog i obrazovnog sistema, pa sve do nepravednih pravila kojima se uređuje ekonomija. Nepravda je opteretila bh. građane i podstakla nepovjerenje, razočaranost i gubitak nade u svijetlu budućnost. 

Bećirović svojim radom vraća pravdu i moral u politiku i pokazuje kako želi postići da se ljudi vrednuju prema radu, uspjehu i kvalitetu. Svakim svojim korakom iskazuje istinski patriotizam. To nije konvencionalna ocjena koja se daje u ovom momentu, već bitna karakteristika i bogatstvo njegove osobnosti. 

Okupio je tim stručnjaka, ne samo stranačkih, već i puno šire, s kojima se bori za promjene u svim sferama bh društva. Bećirović želi u politiku vratiti poštenje, pravdu, predanost radu i sve one vrijednosti za koje se trebamo boriti ukoliko želimo boljitak Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. 

Za mene, predsjednik mora biti nositelj nacionalnih vrijednosti, od kulturnih do političkih. Mora štititi nacionalne interese i afirmirati i boriti se za svoj nacionalni identitet. Bh. javnost je već prepoznala ljudski i profesionalni kvalitet Denisa Bećirovića i vjerujem da će to pokazati i na izborima.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije