Stranačke aktivnosti     | 08.08.2018. 09:59 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Na sjednici Predsjedništva Nezavisnog bloka donesena je odluka, a svi kandidati na izborima za sve nivoe vlasti su to i potpisali da se, ukoliko budu izabrani kao kandidat Nezavisnog bloka u organ vlasti u Bosni i Hercegovini na Opštim izborima 2018. (skupštine kantona, Narodna skupština RS, Parlament FBiH, Parlamentarna skupština BiH, potpredsjednik/predsjednik RS, Predsjedništvo BiH) odriču 20% svoje mjesečne neto plaće u korist Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka. Fond solidarnosti će ova sredstava koristiti za stipendiranje studenata, za finansiranje naučnih projekata, kao podršku sportistima i kulturnim radnicima, te u humanitarnim aktivnostima. Predsjedništvo je konstatovalo da su 87% kandidata na ovjerenim listama Nezavisnog bloka novi ljudi u politici, te da na svim nivoima vlasti NB ima dokazane stručnjake, ugledne ljude i mlade koji dosada nisu imali priliku da pokažu šta znaju i mogu.   

''Stranke se većinom deklarativno zalažu da se smanje ogromne plate izabranih zvaničnika. Međutim, kada to treba sprovesti u djelo, uvijek se nađu izgovori i to ostane mrtvo slovo na papiru i lažno obećanje. Mi nećemo čekati da neko mijenja zakon, da se građani opet varaju, nego ćemo svojim primjerom pokazati da se to može uraditi bez demagogije – svi naši kandidati su potpisali izjave da se odriču 20% njihovih primanja u korist Fonda solidarnosti i Nezavisni blok želi djelima pokazati da su promjene i pristup u politici mogući. Taj fond će služiti mladim, talentiranim ljudima, naučnicima, sportistima, ako i ljudima koji imaju potrebu za liječenjem i sl. Ovo je samo jedna u nizu mjera kojima želimo pokazati drugačiji odnos prema narodu i vratiti mu povjerenje u institucije i ljude koji ih predstavljaju u parlamentima i vladama'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!