Servisne informacije     | 08.08.2018. 08:45 |

U BiH jutros pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 08. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 15, Bugojno i Ivan-sedlo 16, Srebrenica 17, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica 18, Livno, Prijedor i Zvornik 19, Banja Luka, Bihać i Bijeljina 20, Doboj 21, Brčko 22, Gradačac i Trebinje 23 i Mostar 25.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno će biti magle ili niske naoblake. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove u Krajini, zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim područjima Bosne i istoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 37 stepeni.

U Sarajevu prolazno će više oblaka biti ujutro. Zatim dio prijepodneva i sredine dana sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima umjeren razvoj oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'