Servisne informacije     | 07.08.2018. 14:50 |

U BiH sutra sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle ili niske naoblake. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji u poslijepodnevnim satima može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim područjima Bosne i istoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, a na jugu BiH od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, a na jugu BiH do 37 stepeni.

U Sarajevu će, prijepodne, biti sunčano. U drugoj polovini dana s umjerenom oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosni je bilo magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Ivan-sedlo 26, Sarajevo 29, Bugojno i Livno 30, Tuzla 31, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Zenica 32, Brčko, Banja Luka, Prijedor i Trebinje 33 i Mostar 36 stepeni.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'