Stranačke aktivnosti     | 07.08.2018. 14:16 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Povodom optužbi i neistina koje je Ismet Osmanović, šef Kluba poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH izrekao na račun Socijaldemokratske partije BiH i mene lično, želim mu poručiti da prestane obmanjivati javnost i da se brine o posljedicama laži SDA, umjesto što govori laži o SDP-u. 

Sramota je da je SDA u priču o finansiranju zakona o pravima demobilisanih boraca uopšte uvezala priču o Zakonu o igrama na sreću. Borački zakon treba se finansirati iz budžeta FBiH, te kantona i općina, ukoliko bude prihvaćen. 

U to sve više sumnjam, jer je očito da SDA nastavlja varati borce, kao što ih vara već više od 20 godina. 

Kada je u pitanju oporezivanje kladionica, Osmanović mora narodu objasniti zašto SDA uporno forsira prijedlog zakona kojim se želi podstaći daljnje klađenje? Šta je cilj takve politike?

Je li SDA želi da svi građani FBiH postanu kockari, kako bi im oni mogli naplatiti više poreza? Jesu li i Osmanović i njegova SDA svjesni da je to posljedica njihovog koncepta zakona? 

Mi, u SDP-u, opredjeljeni smo da se kladionice dodatnu oporezuju, ali smo još više opredjeljeni da nađemo najbolja rješenja socijalnog nadzora ove djelatnosti, kako bi spriječili ono što nam se sprema, a to je da imamo na desetine hiljada patoloških kockara i desetine hiljada razorenih porodica zbog toga. 

Prijedlozi SDA i SDP-a su, dakle, civilizacijski različiti. SDA, kao i uvijek, vidi samo novac građana, dok ih sami građani uopšte ne zanimaju. Dok god vodi takvu politiku, SDA ne može očekivati podršku bilo koje odgovorne politike, a ponajmanje nas iz SDP-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije