Kultura     | 07.08.2018. 13:45 |

Muzičke kutije i Munkov krik u slikama Emira Osmića

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 7. avgusta (FENA) - Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizator je izložbe "Muzička kutija" Emira Osmića, koja će večeras biti otvorena u galeriji "Zvono".

Osmić se na izložbi u galeriji "Zvono" predstavlja s oko 17 radova, i to većinom manjeg formata.

On je u susretu s novinarima rekao da se njegova izložba sastoji iz dva ciklusa „Muzičke kutije“ i "Stare igračke“, koje su nastajali u zadnje dvije godine, a kako je autor rekao neke slike su još nedovršene.

Govoreći o tome zašto neki radovi podsjećaju na poznatu sliku „Krik“ Edvarda Munka, Osmić je  naveo da je to zbog uticaja umjetnika na njegov rad.

- Možda podsvjesno i zbog rata. Uglavnom ove slike jesu krikovi. Krikovi i moji i okoline. Dok mi pravimo sad izložbu negdje se ljudima dešava ono što smo mi prošli - rekao je Osmić

Emir Osmić je rođen 1985. godine u Mostaru. Srednju školu primijenjenih umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu. Na istoj akademiji na Odsjeku za slikarstvo trenutno pohađa master studij. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta