Bosna i Hercegovina     | 07.08.2018. 12:47 |

Nedžad Tinjak novi član SDP-a

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 07.augusta (FENA) - Članovi Socijaldemokratske partije BiH danas su na pres-konferenciji predstavili novo članstvo sa područja općine Ilidža.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić saopćio je da je donedavni član DF-a Nedžad Tinjak ušao u redove SDP-a.

Istakao je da je na Ilidži "vrlo kontroverzan načelnik koji je sklon donošenju zakonski vrlo upitnih odluka o čemu svjedoči nemali broj krivičnih i drugih prijava na Kantonalnom tužilaštvu i drugim instancama".

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Samir Avdić pozvao je novinare da nastave istraživanje o prevari građana na Stupu.

 - Također, tu je nezakonita izgradnja hotela na arheološkom lokalitetu na Butmiru. lokalitet je zaštićen, ali ilidžanska vlast gradi u zaštitnom pojasu nulte zone i došli su do petog sprata. Pozivam Federalno ministarstvo prostornog uređenja, koje ima ingerenciju da osigurava provedbu zaštitnih mjera na nacionalnim spomenicima, da to konačno i uradi, ali mi nemamo nikakvu reakciju od tog ministarstva - rekao je Avdić.

Također, iz SDP-a opominju i za parking izgrađen u koritu rijeke Željeznice zbog kojeg je protiv načelnika Ilidže Senaida Memića podnesena krivična prijava jer je dozvolio da se to gradi te protiv pravobranioca općine jer nije postupio po službenoj dužnosti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mašić: Od novog plinskog preduzeća, kao i odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda nema ništa

Mašić: Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato

Samir Avdić izabran za zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo