Stranačke aktivnosti     | 06.08.2018. 17:35 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Društvo jednog lica Avaz  serviralo je danas, i to po ko zna koji put,  putem svoje naslovnice građanima BiH još jednu podvalu. Naime,  Avaz pita: “Kada će borcima biti vraćen ratni staž?”

Mi građani pitamo: Dokle više će SBB da aktivno učestvuje u vlasti, drži ministarska mjesta, zajedno sa SDA odlučuje o svim bitnim procesima u državi, vrši masovna predizborna zapošljavanja svojih članova, a da u isto vrijeme izigrava opoziciju, baš kao da politički procesi prolaze bez udjela i saglasnosti Fahrudina Radončića?

Narod i Pravda poziva Avazovog “ konsultanta” Radončića da konačno prestane lagati i preuzme odgovornost za svoje poteze, odluke i greške, kao i da prestane obmanjivati javnost lažnim vijestima. Za politički poraz države BiH i Bošnjaka u slučaju Peljeskog  mosta, najodgovornije je upravo ministarstvo pod kontrolom SBB-a. Za nespriječavanje sramotnog paljenja Predsjedništva 2014. godine, direktnu odgovornost snosi tadašnji ministar sigurnosti – Fahrudin Radončić. Za neizglasavanje nekih vrlo bitnih zakona, kao što je Zakon o porijeklu imovine funkcionera, odgovornost opet snosi  SBB.

Za tešku situaciju u kojoj se nalaze bivši borci, a koju sada Avaz pokušava da prebaci na neke imaginarne krivce, najveću odgovornost snosi upravo sam SBB (u saradnji sa SDA) I SBB-ov ministar Vesko Drljača. Upravo su SBB i SDA bile stranke koje su izglasale Zakon o PIO-MIO FBiH. Upravo je taj isti ministar Drljača donedavno otvoreno hvalio zakonsko rješenje koje je došlo iz njegovog ministarstva. Ipak, danas za potrebe predizborne kampanje I izigravanja nevine opozicije, Radončić  preko svog Avaza pljuje po tom istom zakonu koji je usvojen rukama ljudi iz njegove stranke.

Ministar Drljača naravno šuti, kao sto je šutio i kada su mediji otkrili aferu uplaćivanja 2.4 miliona KM sredstava fiktivnim boračkim udruženjima. Šuti on, a šutio je i Avaz i kada je javnost saznala da su sredstva iz Drljačinog ministarstva, namijenjena zapošljavanju osoba sa invaliditetom, dodjeljivana preduzećima za nabavku sprava za fitness klubove, voća i povrća, te materijala za suvenirnice.

O tome Avaz nije nikada postavljao upite na naslovnici. Kao i o mnogim drugim malverzacijama koje dolaze iz SBB-SDA kuhinje.

Sve to, još jednom, vrlo dobro pokazuje da Avaz nije nikakav nezavisni medij, nego najobičnija stranačka mašina za napadanje svih onih koji ukazuju na korupciju i nepravdu, za blaćenje svih viđenijih Bošnjaka, ali i svih onih koji su se usudili misliti svojom glavom i suprotno SBB-ovim I Radončićevim uputama ili glasno upozoriti na korupciju, pljačke ili masovna stranačka zapošljavanja.

Građani sada već  vrlo dobro znaju da su SBB i Avaz neke od najštetnijijh stvari koje su zadesile našu državu, Bošnjake posebno, jer predstavljaju beskrajni izvor laži, spletki, političkih smicalica, spinova I podmetanja po svaku cijenu, koje urušavaju I obezvrijeđuju sve moralne vrijednosti našeg društva, ali koje srozavaju u samo blato naš politički sistem i da kao takvi predstavljaju sramotu za naš narod.

Zbog toga, Narod I Pravda poziva još jednom, sve čestite ljude, članove SBB-a, da se ograde od zločinačkih, lažnih i beskurpuloznih igara, kao i neprekidnog razvlačenja pameti našem narodu koje dolaze iz Avaza i SBB-a.  Da kažu dosta, da pokažu svoju čast i hrabrost, da se ograde od brutalnog nasilja koje nad građanima BiH već  godinama sprovodi Radončić.

Vrijeme je da kazemo Dosta i Ne u naše ime. Vrijeme je da prestanemo da kupujemo, finansiramo i samim tim podržavamo, kao saučesnici, ovu zločinačku mašineriju, koja se krije iza imena “medijska kuća”.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo