Kultura     | 06.08.2018. 16:59 |

Konzumacija cvrčaka reducira upalne procese u organizmu

FENA Mladenka Krilic

MADISON, 6. kolovoza (FENA) - Kliničko istraživanje američkih znanstvenika s University of Wisconsin-Madison pokazuje kako konzumacija cvrčaka pozitivno utječe na prisutnost tzv. dobrih crijevnih bakterija te reducira upalne procese u organizmu.

Konzumacija insekata jedan je od najvažnijih izvora proteina, vitamina, minerala i zdravih masti za dvije milijarde ljudi,  napominje se u časopisu Scientific Reports.

Istraživači nove nalaze objašnjavaju djelovanjem vlakana koja se razlikuju od onih prisutnih u voću i povrću.

Praćenjem 20 zdravih ispitanika u dobi od 18 do 48 godina utvrđeno je da su vlakna prisutna u cvrčcima važan izvor hrane za crijevne bakterije te djeluju kao probiotici.

Sudionici istraživanja su naime, p obroku konzumirali 25 grama praha dobivenog mljevenjem prženih crvrčaka.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ljudi sve manje vjeruju tradicionalnim medijima, više se okreću društvenim mrežama

Tomislavgrad: Arheolozi provode dodatna istraživanja u blizini gradskog groblja Karaula

Covid-19 i teorije zavjere: 50 posto ispitanih u Hrvatskoj smatra da se preuveličava smrtnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo