Bosna i Hercegovina     | 06.08.2018. 15:33 |

'Rally for Heroes' u Sarajevu i Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. augusta (FENA) - Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u saradnji s Oružanim snagama BiH te upravama gradova Mostara i Sarajevo, organiziraju sutra druženje građana sa učesnicima humanitarne vožnje "Rally for Heroes" u Sarajevu i Mostaru u čast palih britanskih vojnika.

Ambasador Edward Ferguson otvorit će oba događaja, a za dobru atmosferu pobrinut će se orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Rally for Heroes je vožnja u humanitarne svrhe, a sva prikupljena sredstva bit će dodijeljena udruženju SSAFA – jednoj od najstarijih humanitarnih organizacija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama.

Rally for Heroes se organizuje svake dvije godine i ovo je već peti. U njemu učestvuju članovi britanskih Oružanih snaga, veterani, ali i civili, koje povezuje ljubav prema automobilima i želja da podrže Oružane snage.

Neki od ovogodišnjih učesnika, pa i sami organizatori ovog događaja, boravili su u Bosni i Hercegovini tokom sukoba devedesetih. Stoga će pred polazak iz Sarajeva, polaganjem vijenca, odati počast britanskim vojnicima koji su izgubili živote u Bosni i Hercegovini tokom posljednjeg konflikta - njih pedeset devet, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lord (Tariq) Ahmad od Wimbledona sa preživjelima seksualnog nasilja u BiH

Forum 'BiH i svjetski trendovi u oblasti električne energije'

Forum: Bosna i Hercegovina i svjetski trendovi u oblasti električne energije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana