Stranačke aktivnosti     | 05.08.2018. 17:35 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

DODIK JE NEBITAN LIK ZA PREKRAJANJE GRANICA, AKO OZBILJNO MISLI NEKA POVUČE KANDIDATURU!

U izjavi za TV1 predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić govorio je o najnovijim izjavama Milorada Dodika:

„Uoči svakih izbora Dodik prijeti referendumima i otcjepljenjima. To znači da osim ratne retorike on nema šta da ponudi svojim glasačima. Nažalost, ta retorika je vjetar u leđa pojedinim strankama u Federaciji, koje misle da će i one dobiti najviše glasova na staroj matrici fingiranih tuča sa Dodikom. Nema i ne može biti nikakvih otcjepljenja niti jednog milimetra Bosne i Hercegovine. Dodik je, znajući činjenicu da je na crnoj listi SAD-a i da međunarodni faktor uopće ne razmišlja u tom smjeru, uistinu nebitan lik za prekrajanja granica. Mi, bh. patriote, to nikada nećemo dozvoliti. Uostalom, ako Dodik ozbiljno misli kada priča o nepriznavanju Bosne i Hercegovine, zašto odmah ne povuče svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH? Naravno, on to neće učiniti, jer mu priča o "pripajanjima" i "otcjepljenjima" upravo treba da pobijedi i nakon toga sve zaboravi. To smo već vidjeli u sapunici zvanoj referendum.

Uostalom, stara poslovica kaže: dok psi laju karavani prolaze. BiH ide svojim evropskim i NATO putem i to je proces koji će Dodik na kraju prihvatiti ili će ga, naprosto, pregaziti vrijeme i prosperitetnije političke opcije u samoj RS“, istakao je Radončić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu