Servisne informacije     | 05.08.2018. 11:42 |

BIHAMK - Pojačan promet na graničnim prijelazima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 05. augusta (FENA) - Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Doljani, Gabela Polje, Bijača, Prisika, Neum 2, Bosanska Kostajnica, Zupci, Hum i Deleuša.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Ivanica duža zadržavanja bilježe se u međuprostoru na ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do formiranja kolona, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana je frekvencija vozila i na putevima u BiH, a posebno ka lokalnim izletištima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na tim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu