Sport

Tuzla - Košarkaško igralište obnovili skupljajući čepove od piva

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 3. augusta (FENA) – Kultno košarkaško igralište „pod vedrim nebom“ u tuzlanskom naselju Slatina večeras je u prisustvu velikog broja mještana ponovo stavljeno na upotrebu „basketašima“.

Na terenu su postavljeni tartan podloga i tribina, reparirani su koš i reflektori, što će brojnim Tuzlacima omogućiti bolje uslove za igranje košarke u svako doba dana.

Sredstva za obnovu igrališta, na kojem su stasale brojne generacije tuzlanskih košarkaša, osigurali su kompanija Carlsberg BiH, Gradska uprava Tuzla i OKK Sloboda.

Zanimljivo je na koji su način skupljena sredstva za obnovu i moderniziranje tog igrališta.

U prvoj fazi, koja je trajala od novembra prošle do maja ove godine, sudjelovali su i građani koji su uspjeli sakupiti 100.000 čepova piva „Pan“, ubacujući ih u veliku bocu ove kompanije postavljenu u centru Tuzle.

- Na taj način su se stekli uslovi za renoviranje igrališta čime su Tuzlaci pokazali koliko vole svoj grad i košarku – rekao je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BiH.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.