Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 03.08.2018. 19:37 |

Tuzla - Košarkaško igralište obnovili skupljajući čepove od piva

FENA

TUZLA, 3. augusta (FENA) – Kultno košarkaško igralište „pod vedrim nebom“ u tuzlanskom naselju Slatina večeras je u prisustvu velikog broja mještana ponovo stavljeno na upotrebu „basketašima“.

Na terenu su postavljeni tartan podloga i tribina, reparirani su koš i reflektori, što će brojnim Tuzlacima omogućiti bolje uslove za igranje košarke u svako doba dana.

Sredstva za obnovu igrališta, na kojem su stasale brojne generacije tuzlanskih košarkaša, osigurali su kompanija Carlsberg BiH, Gradska uprava Tuzla i OKK Sloboda.

Zanimljivo je na koji su način skupljena sredstva za obnovu i moderniziranje tog igrališta.

U prvoj fazi, koja je trajala od novembra prošle do maja ove godine, sudjelovali su i građani koji su uspjeli sakupiti 100.000 čepova piva „Pan“, ubacujući ih u veliku bocu ove kompanije postavljenu u centru Tuzle.

- Na taj način su se stekli uslovi za renoviranje igrališta čime su Tuzlaci pokazali koliko vole svoj grad i košarku – rekao je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BiH.

Obnova je trajala dva mjeseca pod geslom „Za više košarke“.

Revijalnu utakmicu odigrali su vremešni gradski „basketaši“, koji su svojevremeno uspješno nosili dres tuzlanskih košarkaških klubova.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Musa MVP Endesa lige za septembar

Ponitka: Mi smo pepeljuga ovog Eurobasketa

Košarkašice BiH otputovale u Australiju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'