Servisne informacije     | 03.08.2018. 16:33 |

Pojačana frenkvencija vozila na graničnim prijelazima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. augusta (FENA) - Pojačana je frekvencija vozila, posebno na izlazima iz većih gradskih centara.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Također, apeluje se na vozače teretnih vozila da, kada iza sebe primjete duže kolone putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi izbjegli rizična preticanja.  

Frekventno je i na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška  (u oba smjera), Bosanski Brod, Izačić i Velika Kladuša (na ulazu u BiH). Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj  na GP  Bosanski Novi-Dvor.  

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.   

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Isti režim saobraćaja na snazi je i na dionicama M-6 Domanovići-Stolac i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula). 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Zbog održavanja „Prve noćne utrke u Kaknju“  večeras od 19.00 do 20.00 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu  R-445 Kakanj-Ćatići (gradske ulice u sastavu ovog regionalnog puta), saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu