Stranačke aktivnosti     | 03.08.2018. 15:38 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

Suočen sa teškim ekonomskim i političkim problemima koje su  on i njegov režim proizveli u RS-u, Milorad Dodik nastavlja sanjati puste predizborne snove.

Tako je juče u svoj izjavi u kojoj dovodi u vezu Bosnu i Hercegovinu, odnosno njen entitet RS sa rješavanjem odnosa između Beograda i Prištine,  nastavio da osporava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, što Stranka za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje.  

Insistiranje Dodika da rješavanje statusa Kosova ne treba odvajati od pitanja statusa Republike Srpske i pominjanje Rezolucije NS RS-a  je klasična politička manipulacija kojom se pokušavaju prikupiti jeftini politički poeni.

Milorad Dodik je svojom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH  jasno  pokazao da priznaje suverenitet i  teritorijalni integritet međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva Milorada Dodika da svoju buduću retoriku usmjeri na  poboljšanje međuljudskih i međuetničkih odnosa u Bosni i Hercegovini i regionu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana