Stranačke aktivnosti     | 03.08.2018. 14:14 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković smatra kako se kontinuirano, a poglavito u predizborno vrijeme, kroz neistine, verbalne napade i prebacivanje odgovornosti, unosi nemir među građane BiH a sve u cilju što boljeg pozicioniranja za predstojeće izbore. 

„Građani BiH su umorni od obećanja kako ćemo do kraja godine imati kandidacijski status, dok se bahate vođe nadmeću tko će više praviti blokade i zastoje na europskome puti i voditi dvoličnu politiku. O kakvom to kandidacijskom statusu govore pojedinci kada nisu u stanju, ili je bolje kazati neće, poduprijeti prijedlog Kaznenoga zakona BiH koji je u skladu sa standardima Vijeća Europe.

O kakvom ulasku BiH u EU, do kraja 2025. godine, govore političari, koji znaju da imamo presude Europskog suda za ljudska prava i dok god ih ne implementiramo, tj. dok ne promijenimo Ustav ne možemo niti pomisliti kada ćemo biti članica EU.

Obzirom da se ove godine u BiH održavaju Opći izbori, ovim putem pozivam Visokog predstavnika gosp. Inzka i Šefa Delegacije EU u BiH Wigermarka da svojim utjecajem zatraže i održavanje referenduma na kojem bi se građani naše države izjasnili o sljedećem pitanju:

Jeste li za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj Uniji ?

Ako nakon izbora i održanog referenduma dobijemo suglasnost građana BiH da žele ići u EU onda bi to mogla biti i obveza ili poziv Visokom predstavniku i Šefu Delegacije EU u BiH da iskoriste sve svoje ovlasti i u Parlamentu BiH nametnu sve zakone koji će BiH u što kraćem roku dovesti u EU, nakon čega oni mogu otići svojim kućama“, kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HS BiH pozvao Schmidta da nametne sve zakone koji su BiH potrebni za rješavanje unutarnjih problema

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu