Bosna i Hercegovina     | 03.08.2018. 12:52 |

Premijer Rošić obišao povrijeđene u nesreći u Hidroelektrani "Una Kostela"

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 3. augusta (FENA) - Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić posjetio je danas Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" gdje je obišao povrijeđene u jučerašnjoj nesreći u Hidroelektrani "Una Kostela".

- Želim prije svega zahvaliti medicinarima na velikoj požrtvovanosti koju su pokazali tokom akcije spašavanja. Četvorici njih je ukazana medicinska pomoć i oni su sad izvan životne opasnosti, isto kao i četvrti radnik. Bio sam jutros i u samoj Hidroelektrani gdje još uvijek traju istražne radnje oko uzroka ove tragedije. Sigurnost radnika mora biti na prvom mjestu svakoj javnoj kompaniji i očekujem da će istraga otkriti eventualne propuste - izjavio je Rošić.

Izrazio je saučešće porodicama poginulih radnika. 

- Danas u poslijepodnevnim satima planiram obići porodice stradalih da im lično izrazim moje saučešće. Porodice trojice Bišćana Seada Mujića, Elvisa Salihodžića i Admira Mulića mogu računati na podršku Vlade USK-a i moju ličnu - rekao je, te najavio da će dan dženaze poginulim radnicima biti proglašen danom žalosti na Unsko-sanskom kantonu, saopćeno je iz Press službe Vlade USK-

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Dvojica muškaraca quadom sletjela u Bednju i poginula

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana