Stranačke aktivnosti     | 03.08.2018. 09:22 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na tribini SDA u Zenici govorili su o rezultatima postignutim u ovom mandatu, ali i planovima sadržanim u Agendi 2026.

U direktnom razgovoru sa građanima govorili su o viziji i strateškim planovima, te o nizu drugih aktuelnih političkih tema, među kojima je bio i položaj boračkih kategorija.

-Opredjeljenje SDA je jasno: boračkim kategorijama omogućiće se sva prava za koja postoje realne mogućnosti u budžetu. To smo činili i do sada i vjerovatno nema zemlje na svijetu u kojoj se više novca izdvaja za ove svrhe, kazao je Izetbegović.

Međutim, dok traje procedura usvajanja Zakona, javljaju se brojni populisti, koji bivšim borcima olako obećavaju novac kojeg u budžetu nema, a istovremeno izbjegavaju da glasaju za to da se sredstva za boračku kategoriju namaknu oporezivanjem kladionica.

-Svjedoci ste da se kladioničarski lobi okomio na SDA, pokazujući nervozu što će uskoro morati raditi nešto što je sasvim normalno – plaćati porez. Kada smo došli sasvim blizu rješenja za Zakon o demobilisanim borcima,  upravo taj kladioničarski lobi, uz pomoć nekih političara, ponovo želi kreirati haos, pa se u javnost puštaju neki falsifikovani dokumenti o tobože usvojenim zakonskim rješenjima. Cilj je jasan, ponovo borce izvesti na ulice, a sve kako na dnevni red ne bi došlo oporezivanje kladionica. Vjerujem da su demobilisani borci do sada, ipak, shvatili ko im istinski nudi provodiva i održiva rješenja, a ko im nudi šarene laže i obećava nešto što se ne može uraditi, kazao je Džaferović.

Prije tribine, Džaferović se susreo sa rukovodstvom SDA Zenica i Zeničko dobojskog-kantona.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo