Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 02.08.2018. 20:00 |

Američki senatori predložili uvođenje najjačih sankcija protiv Rusije

FENA Internet

WASHINGTON, 2. augusta (FENA) - Grupa američkih senatora podnijela je nacrt zakona koji podrazumijeva dodatno osnaživanje sankcija Rusiji, saopćili su predstavnici Demokratske i Republikanske stranke.

Kako se navodi, njihov prijedlog je da se uvedu nove, ograničavajuće mjere, koje se prije svega odnose na ruski državni dug.

- Aktuelni režim sankcija nije obuzdao Rusiju kada je riječ o miješanju u izbore. Naš cilj je da se promijeni status quo, kao i da se uvedu najjače sankcije do sada, koje bi direktno bile usmjerene protiv Putinove Rusije - rekao je senator iz Republikanske partije Lindsay Graham.

Osim toga, sankcije bi bile uvedene i protiv još nekih ruskih političara i biznismena. U prijedlogu zakona navodi se i da će biti formiran Nacionalni centar za borbu protiv "ruske dezinformacije" kao odgovor na "hibridne prijetnje", ali bit će ograničene i investicije u energetske projekte od ruskih državnih kompanija.

Po njegovim riječima, te sankcije bi bile najjače koje su uvedene protiv Rusije.

Dodao je i da bi restrikcije ostale na snazi sve dok Rusija ne obustavi cyber napade na SAD i ne promijeni svoju politiku u Ukrajini i Siriji.

- Direktnu odgovornost za to snosi predsjednik Vladimir Putin - zaključio je Graham, prenosi Sputnik.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija intenzivira napade na ukrajinska skladišta sa oružjem

Ukrajina tvrdi da Rusija ima između 20.000 i 25.000 vojnika za napad na grad Časiv Jara

Ruski sud osudio u odsutnosti glasnogovornika Mete na šest godina zatvora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta